Ogórki na zupę ogórkową

    1 dzień 20 min

    Jeśli lubisz zupę ogórkową, ten przepis bardzo ułatwi jej przygotowanie! Zakwaszone ogórki w słoiczkach.


    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 3 słoiczki po 250 g

    • 1 kg świeżych ogórków, umytych i obranych
    • szczypta soli
    • 1 duży pęczek koperku, posiekany
    • 1 główka czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +1dzień odstawienie  ›  Gotowe w: 1dzień20min. 

    1. Obrane ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i dodać posiekany koperek.
    2. Nakładać ogórki do małych słoiczków. Do każdego dodać 1,5 ząbka czosnku i zalać wodą, zostawiając 2-3 cm wolnej przestrzeni od góry. Słoików nie zakręcać i odstawić na 1 dzień. Ogórki same się zakwaszą.
    3. Dodawać do zupy jarzynowej.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)