Krewetki z serem feta w cieście filo

    Krewetki z serem feta w cieście filo

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Doskonały przepis na pyszną przekąskę lub przystawkę na imprezę. Lekkie i chrupiące zawiniątka z ciasta filo z krewetkami i fetą.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 120 g ugotowanych krewetek, posiekanych
    • 180 g sera feta
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • pieprz do smaku
    • 6 arkuszy ciasta filo
    • 3 łyżki masła, roztopionego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. W miseczce wymieszać krewetki z serem feta, czosnkiem i pieprzem.
    3. Każdy z arkuszy ciasta filo posmarować masłem. Pokroić na 12 kwadratów.
    4. Układać stosiki z ciasta po 6 kwadratów jeden na drugim, zmieniając kąt rogów, aby łatwiej było je później zlepiać.
    5. Na środku każdego stosiku ułożyć 1 łyżeczkę nadzienia, uformować sakiewkę i zlepić brzegi.
    6. Piec przez 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis