Pieczarki nadziewane kozim serem

    Pieczarki nadziewane kozim serem

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 6 osób

    Wspaniały przepis na pieczone pieczarki faszerowane miękkim kozim serem z dodatkiem kminku. Doskonałe zarówno na przystawkę jak i główne danie.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 20 pieczarek
    • 2 łyżki masła
    • 1 cebula
    • 150 g sera koziego
    • 150 g twardego sera żółtego, startego
    • 1 szczypta kminku
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. Z pieczarek odciąć nóżki i posiekać. Kapelusze odłożyć na bok.
    3. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulę. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez 5 minut. Zestawić z ognia i przestudzić.
    4. Następnie cebulę wymieszać z serem kozim. Dodać starty ser żółty. Doprawić pieprzem i kminkiem.
    5. Nakładać nadzienie do kapeluszy pieczarek.
    6. Piec przez około 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis