Łatwy cobbler owocowy

    Łatwy cobbler owocowy

    3polubienia
    1godz.15min.


    Zrobione przez 418 osób

    Ten cobbler można zrobić z brzoskwiniami, jabłkami, wiśniami lub z jagodami.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 125 g (1 szkl.) mąki pszennej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 150 g (3/4 szkl.) cukru
    • 180 ml (3/4 szkl.) mleka
    • 55 g masła
    • 340 g brzoskwiń pokrojonych w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 165°C. Roztopić masło w naczyniu żaroodpornym o wymiarach 23x23 cm.
    2. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i mlekiem.
    3. Wlać ciasto do naczynia na masło. Wyłożyć owoce na wierzch ciasta, nie mieszać. Piec 1 godzinę lub do momentu kiedy nabierze złotego koloru.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis