Zaloguj się Zarejestruj się

Roladki z wędzonego łososia

Wspaniały przepis na przystawkę na wyjątkowe okazje. Łosoś zawijany z serkiem śmietankowym i koperkiem, podawany na plasterkach ogórka.

ntbella

Składniki
ilość porcji: 25 

  • 450 g wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie plastry
  • 250 g serka śmietankowego
  • 1 pęczek koperku, drobno posiekany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • mielony pieprz do smaku
  • 2 duże ogórki, pokrojone w plasterki

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 30min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

  1. Na folii spożywczej ułożyć plasterki łososia jeden obok drugiego, aby nie było między nimi przerw.
  2. Serek wymieszać z koperkiem, sokiem z cytryny i pieprzem.
  3. Masę serową równomiernie rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć w roladę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny.
  4. Rozwinąć roladę z folii. Ostrym nożem pokroić na kawałki grubości 2 cm. Układać na plasterkach ogórka.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie