Roladki z wędzonego łososia

    Roladki z wędzonego łososia

    2polubienia
    2godz.30min.


    Zrobione przez 11 osób

    Wspaniały przepis na przystawkę na wyjątkowe okazje. Łosoś zawijany z serkiem śmietankowym i koperkiem, podawany na plasterkach ogórka.

    Składniki
    ilość porcji: 25 

    • 450 g wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie plastry
    • 250 g serka śmietankowego
    • 1 pęczek koperku, drobno posiekany
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • mielony pieprz do smaku
    • 2 duże ogórki, pokrojone w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. Na folii spożywczej ułożyć plasterki łososia jeden obok drugiego, aby nie było między nimi przerw.
    2. Serek wymieszać z koperkiem, sokiem z cytryny i pieprzem.
    3. Masę serową równomiernie rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć w roladę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    4. Rozwinąć roladę z folii. Ostrym nożem pokroić na kawałki grubości 2 cm. Układać na plasterkach ogórka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis