Kurki w śmietanie

    Kurki w śmietanie

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Kurki to jedne z najsmaczniejszych grzybów. Ten sposób podania jest prosty i stanowi doskonały dodatek do obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g kurek
    • 3 łyżki oleju roślinnego
    • 1 duża cebula, posiekana
    • 1 szklanka śmietany 18%
    • 1 szczypta kurkumy
    • sól i pieprz do smaku
    • posiekany świeży koperek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kurki oczyścić.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać kurki i smażyć przez około 15 minut.
    3. Dodać śmietanę, kurkumę, sól i pieprz oraz koperek. Wymieszać i dusić przez kolejne 20 minut.

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis