Łatwy cobbler brzoskwiniowy

    Łatwy cobbler brzoskwiniowy

    3polubienia
    40min.


    Zrobione przez 310 osób

    To wspaniały cobbler brzoskwiniowy - tak łatwy, że nawet dziecko może go upiec! Pysznie smakuje zaraz po wyjęciu z piekarnika z lodami waniliowymi.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 200 g (1 szkl.) cukru
    • 110 g miękkiego masła (o temperaturze pokojowej)
    • 120 g (1 szkl.) mąki pszennej
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 0,5 łyżeczki soli
    • 240 ml (1 szkl.) mleka
    • 1 puszka (400 g) brzoskwiń

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
    2. W litrowym naczyniu żaroodpornym lub w blasze o wymiarach 23x23 cm zmiksować cukier z masłem. Dodać mąkę i mleko i wymieszać na gładką masę. Na wierzch ciasta wyłożyć brzoskwinie wraz z sokiem.
    3. Piec 25 do 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż cobbler nabierze złotego koloru.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Łatwy cobbler brzoskwiniowy
    Łatwy cobbler brzoskwiniowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    czjarek
    autor:
    0

    Można się przekręcić... Proporcje składników są nie prawidłowe. Na pewno można użyć o połowę mniej cukru a dodać o połowę więcej mąki... - 24 cze 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis