Sałatka na ciepło z bulgurem, gruszkami i gorgonzolą

    Sałatka na ciepło z bulgurem, gruszkami i gorgonzolą

    2polubienia
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Czasem po całym dniu pracy marzysz o czymś lekkim ale sycącym. Jeśli masz w lodówce już ugotowany ryż, bulgur, albo quinoę, to zrobisz tę sałatkę w mgnieniu oka!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka bulguru, ryżu lub komosy ryżowej
    • 1 dojrzała gruszka
    • 1 papryka
    • 1 łodyga selera naciowego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 150 g sera gorgonzola
    • 1 pęczek posiekanej kolendry

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Bulgur wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, aż cała woda wyparuje.
    2. W międzyczasie pokroić gruszkę w cienkie plasterki. Paprykę pokroić w paski, a selera w cieniutkie plasterki.
    3. Delikatnie wymieszać gruszkę z papryką i selerem, dodać gorący bulgur i oliwę. Posypać serem.
    4. Sałatkę wymieszać i posypać posiekaną kolendrą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis