Papryka nadziewana jajkami

    Papryka nadziewana jajkami

    2polubienia
    2godz.20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Czerwona papryka nadziewana jajkiem i sałatką z sera żółtego z chrzanem. Wspaniały pomysł na podanie indywidualnej porcji sałatki!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 400 g sera żółtego, startego
    • kilka łyżek kwaśnej śmietany
    • 1 łyżeczka łagodnego chrzanu
    • 1 pęczek posiekanego koperku
    • 3 czerwone papryki
    • 3 jajka ugotowane na twardo

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. W miseczce wymieszać ser ze śmietaną, chrzanem i koperkiem.
    2. Z papryk odkroić górną część z końcówką łodygi, wydrążyć gniazda nasienne.
    3. Napełnić papryki mieszanką z serem, zostawiając miejsce na jajko. Do środka każdej papryki dodać jajko, przykryć masą serową i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    4. Przed podaniem pokroić papryki na plastry w poprzek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis