Klopsiki z indyka z papryką

    Klopsiki z indyka z papryką

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczne pulpety z pieczoną papryką i serem feta. Szybki obiad dla całej rodziny w środku tygodnia. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 średnie papryki
    • 500 g mielonego mięsa z indyka
    • 1 cebula, posiekana
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 jajko
    • 1/3 łyżeczki suszonego rozmarynu
    • sól i pieprz do smaku
    • 150 g sera feta, pokrojonego w kostkę
    • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik na funkcji grill. Piec papryki przez kilka minut.
    2. Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem i jajkiem. Dodać rozmaryn, sól i pieprz do smaku.
    3. Podpieczoną paprykę pokroić w paski i dodać do mięsa. Dodać ser feta i wymieszać.
    4. Lekko zwilżonymi dłońmi formować małe kulki. Smażyć na rozgrzanej oliwie przez 15 minut, od czasu do czasu odwracając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis