Dip cebulowy

    Dip cebulowy

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny dip do warzyw na przyjęcie ogrodowe przy grillu. Wystarczy podać tacę ze świeżymi warzywami: marchewka, ogórki, seler naciowy, rzodkiewka i brokuły, a w środku ustawić miseczkę z dipem i przekąska gotowa. Wspaniała, zdrowa alternatywa dla chipsów!

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 średnia cebula, pokrojona w drobną kostkę
    • 1 łyżka suszonej cebuli
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 250 g jogutru greckiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażać cebulę przez około 4 minuty. Dodać suszoną cebulę, podsmażać przez kolejne 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodać cukier i sól, wymieszać.
    2. W miseczce wymieszać jogurt z cebulą. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut. Podawać ze świeżymi warzywami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis