Kotlety z marchewki

    Kotlety z marchewki

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 12 osób

    Bezmięsny sposób na pyszny obiad to kotlety z marchewki. Proste przygotowanie, a podawać je można do kasz, ze śmietaną, lub jako dodatek do mięs.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 5 marchewek startych na tarce, na grubych oczkach
    • 1 cebula pokrojona w kostkę
    • olej do smażenia
    • 2 jajka
    • 2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
    • 1 łyżka koperku, drobno posiekanego
    • 1 łyżka pestek słonecznika
    • 2 łyżeczki bazylii
    • sól i pieprz do smaku
    • 7 łyżek bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Marchewkę ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić.
    2. Cebulę podsmażyć na oleju.
    3. Wymieszać wszystkie składniki, jeżeli masa będzie za rzadka - dodać bułkę tartą.
    4. Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis