Tilapia w sosie śmietanowym z kaparami

    Tilapia w sosie śmietanowym z kaparami

    2polubienia
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Lubię szybkie potrawy, które nie wymagają wysiłku, a zostawiają przyjemne wspomnienie smaku. Oto jedna z nich! Filet z tilapii smażone na patelni i podawane z delikatnym sosem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetów z tilapii
    • kilka łyżek mąki pszennej
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 szklanka śmietany tortowej 36%
    • 1 szczypta gałki muszkatołowej
    • 1 słoiczek (150 g) kaparów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Filety przekroić na pół. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć rybę przez 3 minuty z każdej strony.
    3. W międzyczasie na oddzielnej patelni zagotować śmietanę. Doprawić solą i gałką. Dodać kapary, a następnie ostrożnie dodać rybę. Gotować przez około 5 minut, aż sos trochę zgęstnieje.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis