Ricotta z miodem i miętą

    (1)

    Często albo nie mamy czasu na śniadanie, albo nie chce się nam nic przyrządzać. Czasami zapominamy, że są tak proste metody, aby zapewnić sobie dawkę energii na cały dzień!


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g sera ricotta
    • kilka listków mięty
    • 4 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
    • 4 łyżki miodu akacjowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Z ricotty odlać nadmiar wody.
    2. Miętę posiekać i dokładnie wymieszać z serem.
    3. Lekko uprażyć na suchej patelni ziarna słonecznika, żeby były ciepłe.
    4. Nakładać ricottę do miseczek, posypać słonecznikiem i polać miodem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)