Ricotta z miodem i miętą

    Ricotta z miodem i miętą

    6polubień
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Często albo nie mamy czasu na śniadanie, albo nie chce się nam nic przyrządzać. Czasami zapominamy, że są tak proste metody, aby zapewnić sobie dawkę energii na cały dzień!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g sera ricotta
    • kilka listków mięty
    • 4 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
    • 4 łyżki miodu akacjowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Z ricotty odlać nadmiar wody.
    2. Miętę posiekać i dokładnie wymieszać z serem.
    3. Lekko uprażyć na suchej patelni ziarna słonecznika, żeby były ciepłe.
    4. Nakładać ricottę do miseczek, posypać słonecznikiem i polać miodem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis