Roladki z kurczaka z boczkiem

    Roladki z kurczaka z boczkiem

    8polubień
    40min.


    Zrobione przez 10 osób

    Soczyste roladki zawinięte w boczek, a w środku serek, czosnek i pietruszka. Jedno z tych szybkich, pysznych i apetycznych dań!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu z piersi z kurczaka
    • 100 g serka śmietankowego
    • 1 pęczek natki pietruszki, posiekanej
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 8 plastrów boczku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piersi z kurczaka przekroić na dwa plastry o grubości 1 cm. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić tłuczkiem.
    2. Serek wymieszać z pietruszką i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Nadzienie rozsmarować na filetach z kurczaka i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami.
    4. Każdą roladkę owinąć w boczek. Zrumienić na patelni ze wszystkich stron. Smażyć przez około 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis