Omlet z łososiem

    Omlet z łososiem

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Omlet z łososiem i cebulą. Bardzo prosty i zdrowy. Polecam na obiad, kolację i na śniadanie! Każdemu się uda :)

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • ½ cebuli
    • 50 g wędzonego łososia
    • olej (do smażenia)
    • szczypta pieprzu
    • szczypta soli
    • 3 jajka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Pokroić cebulę w kostkę, a łososia w małe kawałki
    2. Na rozgrzanej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i dusić przez 5-10 min, podlewając wodą.
    3. Dodać łososia, dusić, mieszając, przez 6 minut. Dodać przyprawy, a następnie zawartość patelni przełożyć do miski.
    4. Rozbić jajka w miseczce, roztrzepać i wlać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć przez 2 minuty. Gdy się zetnie od spodu, dodać na połowę omletu cebulę i łososia.
    5. Podważyć połowę omletu łopatką i przykryć tą połową drugą część. Chwilkę smażyć, aby omlet ściął się całkowicie, a następnie przełożyć na talerz i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis