Rybne roladki z serkiem śmietankowym

    Rybne roladki z serkiem śmietankowym

    4polubienia
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Coż mogę powiedzieć o tym przepisie? Prosty, szybki i robi wrażenie! Filety z tilapii zawijane z serowo-chrzanowo-musztardowym nadzieniem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g filetów z tilapii
    • 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
    • 2 łyżki słodkiej musztardy
    • 1/2 łyżki chrzanu
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szklanka śmietany tortowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Filety przekroić wzdłuż na pół.
    3. Serek zmiksować z musztardą i chrzanem.
    4. Na każdą połówkę ryby nałożyć mieszankę serową.
    5. Zwinąć filet w roladkę i spiąć wykałaczką.
    6. Roladki układać w żaroodpornym naczyniu i polać śmietaną (do połowy ich wysokości). Oprószyć solą i pieprzem.
    7. Piec przez 25 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis