Łatwa kawa mrożona

    Łatwa kawa mrożona

    4polubienia
    15min.


    Zrobione przez 448 osób

    To „podróbka” mrożonego cappuccino! Bardzo łatwa w przygotowaniu i bardzo dobra!

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 łyżeczki kawy instant
    • 1 łyżeczka cukru
    • 3 łyżki ciepłej wody
    • 175 ml zimnego mleka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Do słoika dodać kawę instant, cukier i ciepłą wodę. Zakręcić słoik i potrząsać, aż mieszanina zrobi się pienista. Wlać do szklanki pełnej lodu. Dopełnić szklankę mlekiem. Jeśli trzeba, dodać więcej któregoś ze składników do smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    oleńka
    autor:
    2

    Uwielbiam tę kawę! Wspaniale orzeźwia i stawia na nogi w upalne dni. Jest ekspresowa! Ja daję 1 łyżeczkę kawy i 2 cukru, choć zwykle mniej słodzę. Mleko musi być MOCNO zmrożone, żeby kawa nie wyszła letnia. Mieszam w słoiku najpierw kawę z wodą i cukrem, a potem dolewam mleko i znów wstrząsam słoikiem. W ten sposób pianka z wierzchu jest bardziej mleczna. - 02 lip 2010

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis