Delikatna zupa kalafiorowa

    Delikatna zupa kalafiorowa

    5polubień
    30min.


    Zrobione przez 6 osób

    Ta wersja zupy kalafiorowej jest znakomita zarówno dla dorosłych, jak i dla małych dzieci. Moja córka ją uwielbia. Nie gotuję tej zupy na mięsie, nie dosmaczam kostką. Delektować się można samymi młodymi warzywami.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 l wody
    • 2 marchewki, obrane i pokrojone na talarki
    • 3 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
    • 1 pietruszka, obrana i pokrojona na talarki
    • 1/4 selera, obranego
    • kilka gałązek natki pietruszki
    • 3 gałązki koperku
    • 5 ziarenek czarnego pieprzu
    • 1 łyżeczka masła
    • 1/2 średniego kalafiora, podzielonego na średnie różyczi
    • szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Do garnka z wodą wrzucić marchewki, ziemniaki, pietruszkę, selera, natkę, koperek, ziarenka pieprzu i masło.
    2. Gotować całość pod przykryciem na niewielkim ogniu, po ok. 5-10 minutach gotowania dodać kalafior i szczyptę soli, przykryć i gotować całość do miękkości warzyw.

    rada

    Można ugotować tę zupę na skrzydełkach drobiowych.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis