Kompot z czerwonej porzeczki i brzoskwiń

    Kompot z czerwonej porzeczki i brzoskwiń

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Orzeźwiający, mało słodki kompot z czerwonej porzeczki z dodatkiem brzoskwiń polecam szczególnie na upalne dni, gdyż znakomicie gasi pragnienie.

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 brzoskwinie
    • 1 szklanka czerwonych porzeczek (oczyszczonych)
    • 1 l wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Brzoskwinie pozbawić pestek i podzielić owoce na ćwiartki.
    2. Wymyte porzeczki i brzoskwinie wsypać do garnka z wodą i gotować pod przykryciem ok. 15 minut.
    3. Przestudzić i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis