Surówka z czerwonej kapusty

    Surówka z czerwonej kapusty

    22polubienia
    20min.


    Zrobione przez 120 osób

    To ulubiona sałatka mojego męża. Drobno poszatkowana kapusta w sosie śmietanowo-majonezowym z dodatkiem octu jabłkowego.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 główki czerwonej kapusty, poszatkowanej
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 2 kwaśne jabłka, pokrojone w słupki
    • Sos
    • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
    • 1/3 szklanki majonezu
    • 3 łyżki octu jabłkowego
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki cukru
    • 1/2 łyżeczki kminku (opcjonalnie)
    • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużej misce wymieszać kapustę z cebulą i jabłkami.
    2. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos. Polać sałatkę sosem, dobrze wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    23

    Bardzo smaczna, mieszkam w Stanach Zjednoczonych I amerykanie to uwielbiaja - 01 lut 2014

    7

    Pyszna - 24 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis