Prosty maślany krem do muffinek

    (251)

    Bogaty w smaku krem maślany, świetnie pasuje do muffinek korzenno-bananowych. Prosty, szybki i niezawodny!


    Zrobione przez 227 osób

    Składniki
    ilość porcji: 48 

    • 75 g (1/3 szklanki) masła
    • 565 g (4 i 1/2 szklanki) przesianego cukru pudru
    • 60 ml (1/4 szklanki) mleka
    • 1 i 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce zmiksować masło lub margarynę aż będzie puszysta. Stopniowo dodać 2 szklanki cukru pudru, dobrze wymieszać.
    2. Stale mieszając, powoli dodawać mleko i wanilię. Powoli dodawać resztę cukru. W razie potrzeby, dodać więcej mleka, aby masa nabrała konsystencji odpowiedniej do smarowania. Można zabarwić barwnikiem do żywności.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (251)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis