Lukier królewski

    (166)

    Ten lukier to „klej”, który skleja domki z piernika, a i dzięki niemu są nadal jadalne. Smacznego!


    Zrobione przez 144 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 48 

    • 3 łyżki proszku bezowego
    • 500 g (4 szklanki) przesianego cukru pudru
    • 6 łyżek wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Miksować wszystkie składniki na niskiej prędkości przez 7 do 10 minut, lub do momentu kiedy na lukrze zaczną się tworzyć wzorki. Wskazówka: należy zawsze trzymać lukier przykryty mokrym papierowym ręcznikiem. Może szybko wyschnąć.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (166)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis