Stek grillowany na cedrowym patyku

    Stek grillowany na cedrowym patyku

    1polubienie
    1godz.21min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Oto jeden z pomysłów mojego męża na przygotowanie tzw. steku T-bone z grilla. Patyk cedrowy rozgrzany pod grillem nadaje wędzonego aromatu i żadne dodatkowe marynaty czy przyprawy nie są już potrzebne! Jeśli w okolicy nie macie cedrów, z powodzeniem można użyć patyka dębowego lub olchowego.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 patyk z drzewa cedrowego
    • 1 stek wołowy z kością
    • 1/2 łyżeczki soli morskiej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1godz. moczenie  ›  Gotowe w: 1godz.21min. 

    1. Patyk cedrowy namoczyć na godzinę w wodzie.
    2. Rozgrzać grill i pod grzałką umieścić patyk. Położyć stek na patyku i grillować przez 10 minut z każdej strony. Przed podaniem oprószyć solą morską.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis