Owocowa bruschetta

    Owocowa bruschetta

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Świeże maliny, jagody i truskawki w towarzystwie jogurtowego serka doprawionego sokiem mandarynkowym, ułożone na podpieczonych kromkach bagietki. Wspaniałe na lato!

    Składniki
    ilość sztuk: 15 kromek

    • 1 bagietka pełnoziarnista
    • 300 g serka jogurtowego
    • 1 mała puszka mandarynek
    • 60 g malin
    • 60 g truskawek, pokrojonych w plasterki
    • 60 g jagód
    • 1 gałązka mięty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
    2. Bagietkę pokroić ukośnie na 2 cm kromki. Ułożyć na blaszce. Piec przez 4-7 minut na złoty kolor.
    3. Mandarynki odsączyć. W misce wymieszać dokładnie serek z 4 łyżkami soku z mandarynek.
    4. Ułożyć kromki na talerzu. Jeszcze ciepłe posmarować serkiem i udekorować owocami. Na wierzch położyć listek mięty. Od razu podawać!

    Zobacz jak to zrobić!

    Bruschetta z owocami
    Bruschetta z owocami

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis