Pasta migdałowo-morelowa

    Pasta migdałowo-morelowa

    1polubienie
    13min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Słodko-orzechowa pasta, doskonała z krakersami jako przekąska na imprezy. Prażone migdały i konfitura z moreli wymieszane z serkiem śmietankowym!

    Fiola Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 szklanka migdałów w płatkach
    • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 1/4 szklanki niskosłodzonej konfitury z moreli
    • 1 paczka słonych krakersów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 13min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni C. Migdały rozłożyć pojedynczą warstwą na blaszce. Piec przez 2 minuty, zamieszać i piec jeszcze przez minutę. Uważać, żeby się nie przypaliły!
    2. W misce wymieszać serek z konfiturą. Odłożyć łyżkę migdałów, a resztę wymieszać z masą serową. Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałów i podawać z krakersami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis