Jajecznica na szynce

    Jajecznica na szynce

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Czy jest coś lepszego na poimprezowe śnadanie od jajecznicy na szynce z cebulką i papryką? I od razu ogarnia nas przypływ energii!

    Belka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 łyżki masła
    • 1/2 fioletowej cebuli, posiekanej
    • 200 g szynki, pokrojonej w kostkę
    • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
    • 1/2 żółtej papryki, pokrojonej w kostkę
    • sól i pieprz do smaku
    • 6 jajek, roztrzepanych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Na dużej patelni roztopić masło, zeszklić cebulę. Dodać pokrojoną szynkę i paprykę, podsmażać przez 5 minut. Zalać jajkami, wymieszać i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.

    sposób podawania

    Do jajecznicy można dodać parę pieczarek, a szynkę zastąpić boczkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    damian2n
    autor:
    0

    Super ale bez papryki a za to z pomidorem lub sałatka z pomidorów z cebulką. Jeżeli danie jet dla 4 osób, to jajek powinno być 10 do 12 a nie 6 i dodałbym szczypiorek. - 17 mar 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis