Sok z zielonej pietruszki

    Sok z zielonej pietruszki

    1polubienie
    12godz.5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Natka pietruszki to samo zdrowie! Witaminy C, E i A, dużo żelaza i magnezu. Smak tego soku jest bardzo intensywny, ale można go złagodzić dodając miód!

    Fiola Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 pęczek świeżej natki pietruszki
    • 2 szklanki niegazowanej wody mineralnej
    • 1/2 cytryny, wyciśniętej
    • 2 łyżki miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +12godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 12godz.5min. 

    1. Natkę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Porwać listki i łodygi w palcach jak najdrobniej. Nie należy używać noża!
    2. Natkę wrzucić do dzbanka (najlepiej z ciemnego szkła), zalać wodą i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
    3. Płyn przecedzić, dodać sok z cytryny i miód, dobrze wymieszać i podawać z kostkami lodu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis