Makaron z parówkami

    Makaron z parówkami

    6polubień
    1godz.15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Szybki makaron z parówkami, pieczarkami i sosem pomidorowym, z dodatkiem aromatycznych ziół: oregano i bazylii.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 paczka makaronu świderki lub wstążki
    • 6 parówek
    • 1 cebula
    • 200 g pieczarek
    • 2 łyżki oleju
    • bazylia
    • oregano
    • 0,5 l przecieru pomidorowego
    • sól
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1godz.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    2. Parówki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz.
    3. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis