Krem cytrynowy

    Krem cytrynowy

    3polubienia
    5min.


    Zrobione przez 221 osób

    To wspaniały, szybki do przygotowania krem do ciast i dekorowania babeczek. Cukru należy dodać według uznania, próbując czy nie jest zbyt słodki.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 115 g masła
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
    • 375 g (3 szklanki) cukru pudru - albo mniej, według gustu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Masło, sok z cytryny, wanilię i szklankę cukru pudru zmiksować, aż masa będzie lekka i puszysta. Aby zmienić konsystencję można dodać więcej cukru pudru lub soku z cytryny.
    2. Sprawdzić smak i dodać więcej cukru - maksimum 3 szklanki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis