Pieczone pulpety z indyka

    Pieczone pulpety z indyka

    5polubień
    45min.


    Zrobione przez 12 osób

    Przepis prosty i smaczny. Mięso indycze jest delikatne w smaku, a dzięki czosnkowi i przyprawie włoskiej nabiera pysznego wyrazu.

    Belka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g mielonego indyka
    • 4 ząbki czosnku, wyciśnięte
    • 1/4 cebuli, posiekanej
    • 1 łyżka przyprawy włoskiej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
    2. W misce wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę. Formować kulki, układać w naczyniu. Piec przez 35 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis