Łosoś na parze

    Łosoś na parze

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Zawsze uważałam, że ryba na parze nie smakuje zbyt dobrze: zdrowa owszem, ale mdła. A tu proszę taka niespodzianka! Spróbujcie koniecznie!

    Fiola Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cytryna, pokrojona w plasterki
    • 4 filety łososia (po około 150 g)
    • sól morska
    • 1 awokado
    • 1 cytryna, pokrojona w kliny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na dnie koszyka do gotowania na parze ułożyć plasterki cytryny, na nich filety z łososia, oprószyć je solą. Przykryć.
    2. W garnku zagotować 2-3 cm wody. Umieścić na nim koszyk z rybą i gotować przez 8 minut, aż łososia będzie można łatwo rozdzielać widelcem.
    3. Awokado pokroić na plasterki i ułożyć na talerzach. Przełożyć na nie rybę i podawać z cytryną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis