Fasolka szparagowa z bułką tartą

    Fasolka szparagowa z bułką tartą

    2polubienia
    50min.


    Zrobione przez 5 osób

    Dodatek do ziemniaków i jajka sadzonego na pyszny obiad do podania latem. Zawiera dużo białka a dzięki gotowaniu na parze nie traci tylu witamin, jak podczas gotowania w wodzie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g młodej fasolki szparagowej
    • 4 łyżki masła
    • 4 łyżki bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Garnek na parę i zalać do 1/5 wodą. Zagotować wodę. W tym czasie odciąć końcówki fasolki i obrać z łyka - jeśli jest.
    2. Na wkład z sitem wrzucić fasolkę i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut. Ugotowaną fasolkę przełożyć na półmisek.
    3. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą i cały czas mieszając smażyć, aż się zrumieni. Polać fasolkę i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis