Fasolka szparagowa z bułką tartą

Dodatek do ziemniaków i jajka sadzonego na pyszny obiad do podania latem. Zawiera dużo białka a dzięki gotowaniu na parze nie traci tylu witamin, jak podczas gotowania w wodzie.

Wanda

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 300 g młodej fasolki szparagowej
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

  1. Garnek na parę i zalać do 1/5 wodą. Zagotować wodę. W tym czasie odciąć końcówki fasolki i obrać z łyka - jeśli jest.
  2. Na wkład z sitem wrzucić fasolkę i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut. Ugotowaną fasolkę przełożyć na półmisek.
  3. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą i cały czas mieszając smażyć, aż się zrumieni. Polać fasolkę i podawać.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie