Deser porzeczkowy

    Deser porzeczkowy

    1polubienie
    2godz.35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prawdziwie domowy przecierowy deser z porzeczek prosto z ogrodu! Sama zrywałam! Wyśmienity, kwaskowato-słodki!

    Belka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g czarnych porzeczek
    • 2 łyżki cukru
    • 100 ml gorącej wody
    • 2 łyżki żelatyny
    • 200 g serka homogenizowanego naturalnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.35min. 

    1. Porzeczki opłukać i obrać z gałązek. Wrzucić do garnka i rozgotować z 2 łyżkami cukru i 100 ml wody, od czasu do czasu mieszając.
    2. Owoce przetrzeć przez sito.
    3. W małej ilości gorącej wody rozpuścić żelatynę, dodać do przetartych owoców, wymieszać. Dodać serek homogenizowany, wymieszać. Przekładać do pucharków i wstawić do lodówki na 2 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis