Daktylowy dip

    Daktylowy dip

    1polubienie
    5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Medal dla tego, kto wymyślił takie połączenie - daktyle z kozim serem i ze szczyptą cynamonu zmiksowane na pastę. Rewelacja z krakersami lub plasterkami jabłek!

    Fiola Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 150 g daktyli bez pestek
    • 120 g sera koziego o temperaturze pokojowej
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 1/4 łyżeczki cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W blenderze zmiksować daktyle z serem, sokiem i cynamonem na gładką masę. Przełożyć do miseczki i podawać z plasterkami jabłka albo krakersami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis