Dip z ciecierzycy i orzechów pekan

    Szybki pomysł na przystawkę dla nieoczekiwanych gości. Wariacja na temat dipu hummus. W tej wersji z dodatkiem orzechów pekan.

    jadźka4

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka (450 g) ciecierzycy, odsączonej z zalewy
    • 1/2 szklanki prażonych orzechów pekan
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/4 szklanki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W blenderze zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę. Przełożyć do miseczki i podawać z chlebem pita.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis