Pasta z sera koziego z kuskusem

    Pasta z sera koziego z kuskusem

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Niezwykłe połączenie kaszy kuskus z serem kozim i migdałami tworzy pyszną pastę. Doskonała na popołudniową przekąskę. Najsmaczniejsza z chlebem pita.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 szklanka ugotowanego kuskusu
    • 120 g sera koziego o temperaturze pokojowej
    • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    • 1/2 szklanki prażonych migdałów w płatkach
    • 1/4 szklanki posiekanego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. W misce wymieszać kuskus z serem kozim, jogurtem, migdałami i szczypiorkiem. Wstawić do lodówki na godzinę. Podawać z chlebem pita.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis