Quinoa na śniadanie

    Quinoa na śniadanie

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Komosa ryżowa to doskonała alternatywa dla owsianki. Szczególnie smakuje przyrządzona rano na kempingu, kiedy noc była chłodna. Najlepsza z owocami prosto z lasu!

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 2 szklanki mleka
    • 1 szklanka komosy ryżowej, przepłukanej
    • 1/4 łyżeczki cynamonu
    • 2 łyżki miodu
    • 1 szklanka jagód, malin lub jeżyn

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W rondelku zagotować mleko, wsypać quinoę, wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać cynamon, przykryć i gotować przez około 16-18 minut.
    2. Dodać miód i owoce, wymieszać i zestawić z ognia. Przełożyć do miseczek i od razu podawać. Dodatkowo można dolać trochę mleka i posypać jagodami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis