Hamburgery z grilla

    Hamburgery z grilla

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny i prosty sposób na hamburgery z mielonej wołowiny. Grillowane w bułce z dodatkiem papryki i cebuli, a następnie podawane z ulubionymi dodatkami.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g mielonej wołowiny
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
    • olej do smażenia
    • 1 duża czerwona papryka, pokrojona w grube plastry
    • 1/2 cebuli, pokrojonej w plastry
    • 4 okrągłe bułki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W misce wymieszać mięso z cebulą, olejem i przyprawami na jednolitą masę. Uformować kotlety, lekko podsmażyć na oleju.
    2. Z bułek wydrążyć miąższ, do środka włożyć kotlety, dodać paprykę i cebulę, zawinąć w folię aluminiową. Piec na rozgrzanym grillu przez 20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis