Sałatka izraelska

Ta sałatka jest niesamowicie orzeźwiająca i lekka. Składniki niewyszukane, a smak wyborny! Sekret polega na drobnym pokrojeniu warzyw!

jadźka4 Małopolskie, Polska

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 3 dojrzałe pomidory
  • 3 ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 3 cebulki dymki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

  1. Wszystkie warzywa pokroić na drobną, równą kostkę. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, dodać miętę. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać, posypać natką pietruszki i podawać.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie