Sałatka izraelska

    Sałatka izraelska

    7polubień
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ta sałatka jest niesamowicie orzeźwiająca i lekka. Składniki niewyszukane, a smak wyborny! Sekret polega na drobnym pokrojeniu warzyw!

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 dojrzałe pomidory
    • 3 ogórki
    • 1 czerwona papryka
    • 3 cebulki dymki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wszystkie warzywa pokroić na drobną, równą kostkę. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, dodać miętę. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać, posypać natką pietruszki i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis