Sałatka z fetą i orzechami włoskimi

    Sałatka z fetą i orzechami włoskimi

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna lekka sałatka w greckim stylu. Chrupiące świeże ogórki, jabłko, kukurydza i dużo sera feta w lekkim ziołowym sosie z oliwy.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 ogórki, obrane i pokrojone w plasterki
    • 1 winne jabłko, pokrojone w plasterki
    • 1/2 puszki kukurydzy, odsączonej z zalewy
    • 250 g sera feta, pokruszonego
    • 1/3 szklanki orzechów włoskich
    • Sos
    • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki świeżego oregano
    • 1/2 łyżeczki świeżej bazylii
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W misce wymieszać ogórki z jabłkiem, kukurydzą i serem. Posypać orzechami.
    2. Składniki na sos wymieszać, aż dobrze się połączą. Polać sałatkę. Wstawić do lodówki na 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis