Szpinak z orzechami włoskimi

    Młody szpinak to jeden z moich ulubionych składników sałatek. Ten przepis jest bardzo prosty i bardzo smaczny. Szpinak z dodatkiem uprażonych orzechów włoskich.

    jadźka4

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3/4 szklanki orzechów włoskich
    • 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
    • 200 g młodego szpinaku
    • 2 łyżki białego octu winnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W rondelku wymieszać oliwę z orzechami i smażyć na wolnym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
    2. Szpinak dobrze opłukać i osuszyć. W misce wymieszać z octem, oprószyć solą i pieprzem. Dodać uprażone orzechy i skropić ciepłą oliwą, od razu podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)