Dip z fasoli cannellini

    Dip z fasoli cannellini

    1polubienie
    5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniała, szybka do przygotowania i zdrowa przekąska, idealna na upalny dzień. Biała fasola, parmezan i oliwa zmiksowane na pyszny dip.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka (420 g) fasoli cannellini, odsączonej z zalewy
    • 2/3 szklanki startego parmezanu
    • 1/3 szklanki (120 ml) oliwy z oliwek
    • 3 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka oregano

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W blenderze zmiksować wszystkie składniki na jednolitą, ale nie całkowicie gładką masę. Przełożyć do miseczki i podawać z chlebem czosnkowym lub tostami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis