Karczochy gotowane na parze

    Karczochy gotowane na parze

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Coś dla wielbicieli karczochów. Gotowane na parze z dodatkiem masła i czosnku. Przepis prosty i smaczny!

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 karczochy
    • 4 łyżki masła
    • 4 ząbki czosnku, pokrojone na plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Z karczochów obciąć łodygę. Dobrze umyć pod bieżącą wodą. Pomiędzy płatki powtykać wiórki masła i plasterki czosnku.
    2. W zestawie garnków do gotowania na parze, na dnie zagotować wodę. Do drugiego garnka włożyć karczochy i gotować przez 40 minut, aż będą miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    4

    - 16 paź 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis