Lemoniada arbuzowo-truskawkowa

    (185)
    20 min

    Ten przepis zapewnia Ci porcję świeżych owoców, którą możesz wypić! Najlepiej smakuje na zimno i z lodem.


    Zrobione przez 199 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1200 g arbuza, oczyszczonego z pestek i pokrojonego w kostkę
    • 155 g świeżych truskawek, przekrojonych na pół
    • 120 ml (1/2 szkl.) świeżego soku z cytryny
    • 200 g (1 szkl.) cukru
    • 500 ml (2 szkl.) wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W blenderze zmiksować na gładko arbuza z truskawkami, sokiem cytrynowym, cukrem i wodą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (185)

    Komentarze po polsku (3)

    autor:
    5

    Super przepis. Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Przypadkiem wlałam 200 ml soku z cytryny zamiast 120, ale mimo to wyszła bardzo dobra. Cała przygodę z lemoniadą opisałam tutaj http://wp.me/p3EyGW-2j  -  09 lip 2013

    autor:
    1

    Bardzo dużo cukru. W zasadzie zrezygnowałam z tego dodatku i wyszło jeszcze lepsze - a przede wszystkim zdrowsze!  -  14 cze 2015

    OlaGrzybowska
    autor:
    0

    Truskawki i arbuzy to moje ulubione owoce, kocham ich smak i pokochałam też ten przepis! Jedyne co zmieniłam to dodałam limonkę zamiast cytryny, tylko 1,5 szklanki białej Piwniczanki i zrezygnowałam z cukru wyszło smacznie i orzeźwiająco  -  30 cze 2017

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis