Sałatka szopska

    Ta sałatka to wspomnienie lata w Bułgarii. Przypomniałam sobie o niej, gdy chciałam przyrządzić sałatkę grecką, a nie miałam pod ręką oliwek. Bardzo prosta i bardzo smaczna!

    jadźka4

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2-3 czerwone lub pomarańczowe papryki
    • 4 dojrzałe pomidory
    • 1 cebula
    • 1 ogórek
    • 150 g sera feta, pokruszonego
    • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w półpierścienie.
    2. Pomidory, cebulę i ogórka pokroić na plasterki. Ułożyć na półmisku, na przemian z papryką. Posypać serem, skropić oliwą i oprószyć solą i pieprzem. Podawać z pieczywem czosnkowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis