Kuskus w gruszkach

    Kuskus w gruszkach

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ciekawy sposób na sałatkę z kaszy kuskus z owocami i kurczakiem. Wspaniale się prezentuje i pysznie smakuje. Doskonałe na przyjęcia!

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, pokrojone w kostkę
    • 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    • 50 g suszonych śliwek, posiekanych
    • 50 g suszonych moreli, posiekanych
    • sól do smaku
    • 1 szklanka kaszy kuskus
    • 1 łyżeczka wegety
    • 2 brzoskwinie z puszki, pokrojone w drobną kostkę
    • 10 połówek gruszek z puszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać kurczaka, posypać przyprawą i obsmażyć na dużym ogniu. Dodać śliwki i morele, zmniejszyć ogień i smażyć przez 10 minut. Posolić do smaku i odstawić z ognia.
    2. Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając łyżeczkę wegety.
    3. Gotowy kuskus wymieszać z kurczakiem i suszonymi owocami. Dodać pokrojone brzoskwinie. Nakładać do połówek gruszek, układać na tacy i podawać.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis