Skrzydełka z grilla

    Skrzydełka z grilla

    3polubienia
    1godz.35min.


    Zrobione przez 8 osób

    Jeden z najprostszych i najsmaczniejszych sposobów na chrupiące skrzydełka z grilla. Ilość skrzydełek i ostrość marynaty należy dostosować do zapotrzebowania.

    jadźka4 Małopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 8 skrzydełek kurczaka
    • 4-5 łyżek oleju roślinnego
    • 2 łyżki ostrej papryki
    • 5-6 ząbków wyciśniętego przez praskę czosnku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.35min. 

    1. Skrzydełka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    2. W misce wymieszać olej z papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać skrzydełka i wymieszać, aby marynata dobrze pokryła mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
    3. Rozgrzać grill do średniej temperatury. Ruszt lekko natłuścić, ułożyć skrzydełka i grillować przez 25-30 minut, w międzyczasie odwracjąc na drugą stronę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis