Tatar z jajkiem przepiórki

    Tatar z jajkiem przepiórki

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Wykwintny befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym - do podania na imprezach albo na kolację. Pamiętajmy aby mięso było bardzo świeże!

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 150 g wołowego mięsa mielonego
    • 1 żółtko kurze
    • 2 łyżeczki musztardy
    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    • 1 szczypta soli
    • 1 szczypta pieprzu
    • 1 żółtko przepiórcze
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 2 małe ogórki kiszone, drobno posiekane
    • kilka marynowanych grzybków, drobno posiekanych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce wymieszać mięso z żółtkiem kurzym, musztardą, oliwą, solą i pieprzem.
    2. Uformować kulkę, położyć na talerzu i lekko spłaszczyć. Zrobić zagłębienie na środku. W zagłębienie wbić żółtko przepiórcze.
    3. Dookoła mięsa ułożyć kupki z cebulki, ogórka i grzybków.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis